Eğitim Sistemi

Özel Yeni Akdeniz Kolejinde, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel bir eğitim anlayışı esastır.

Tüm öğrencilerin gerek akademik gerekse kişilik gelişimlerini en üst düzeye taşımak, onları inanılmaz bir hızla değişen çağımız gereksinimlerine donanımlı kılmak, Akdeniz Okulları’nın vazgeçilmez gerçeğidir.

Okul/ders içinde konularımıza göre çeşitli materyaller kullanılarak (slayt, harita, küre, maden seti…) bilgilerin somutlaştırılması sağlanmaktadır. Çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesi için dersler dışında Atatürk sevgisi, tarih bilinci, güzel ahlak, hayvan sevgisi, çevre bilinci, doğa sevgisi, vb. içerikli etkinlikler düzenlenmekte ve videolar izletilmektedir.

Okul olarak öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil sosyal anlamda da başarılarını da önemsemekteyiz. Bir çocuğun gelişimi için en önemli derslerden olan resim, müzik, beden eğitimi işleniş olarak önceliği eğlenceli ve çocuklara katkı sağlayacak şekilde işlenir.

Türkçe dersi kapsamında öğrencilerimizin okuduğunu, duyduğunu, izlediğini anlayan, yorumlayan; duygu ve fikirlerini akıcı bir şekilde ifade edebilen, kitap okumayı ve yaratıcı yazılar yazmayı keyif ve alışkanlık haline getiren bireyler yetiştirmek hedefimizdir.

Matematik eğitiminde her öğrencimiz için öğrenmeyi en yüksek düzeye çıkarmak hedeflenir. Okulumuzda Matematiğe karşı olumlu tutum geliştirme, matematiği sevdirme amaçlanır. Öğrencilerimizin matematiği ezberlemeleri değil anlamaları istenir, analitik düşünce yapısı gelişmiş, sorun değil çözüm odaklı öğrenciler yetiştirmek hedefimizdir. Öğrencilerimizin Matematiği yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için gerekli ortam hazırlanır, ilgiyi artırma amacıyla öğrencilerimize proje çalışmaları da yapılmaktadır.

Sosyal Bilimler dersleri kapsamında İnsan hak ve özgürlüklerine saygılı, demokrasi bilinci gelişmiş, geçmişini tanıyan, eleştirel bakış açısı ile tarihini öğrenen bireyler ve geleceğine yön veren bireyler yetiştirmek hedefimizdir. Dersimiz sözel dersler grubunda olduğu için öğrencilerde kalıcı bir bilgi birikimi oluşması açısından ezbere dayalı sistem yerine alt guruplarda (5-6. Sınıf) eğlenerek öğrenme, üst guruplarda (7-8.Sınıf) sınav odaklı olmasından dolayı güncel bilgi /olaylardan yola çıkarak yeni sınav sistemi de göz önüne alınarak dersler işlenmektedir. Yaşayarak öğrenme modelini de öğrencilere benimsetmek açısından müfredattaki konularımıza göre yakın çevredeki müze, ören yeri, tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu yerlere geziler düzenlenmektedir.

Görsel Sanatlar dersinde teknik bilgi yanı sıra el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirecek etkinlikler yapılır. Atık malzeme değerlendirerek yeni dönüşümler oluşturur ve tasarım yaparlar. Doğru boyamayı öğrenir. Çizim yaparken görmeyi öğrenir. Çalışmaları yaparken varsa yeteneğini fark etmesini sağlar. Hayal gücünü kullandırır ve kendi resmini yaparken özgüveni geliştirir. Psikomotor becerisi gelişir ve sanat hakkında fikir sahibi olması sağlanır. Sanatçıları ve eserlerini tanır.

Müzik dersinde enstrüman çalmayı, notayı, şarkıyı doğru sesle söylemeyi öğrenir. Belirli gün ve haftalarda koro ve solo çalışmaların yanı sıra ritim çalışmaları ve dans etkinlikleri hazırlanır.

Beden Eğitimi ve Spor dersinde öğrenciler disiplin kurallarını öğrenir. Basketbol, futbol, voleybol gibi sporları teknik bilgilerini edinir. Fiziksel yapılarını geliştirir ve ölçümleri yapılır. Çeşitli oyunlar oynatılır. Derste denge, grup çalışmaları, koşu ve yarışlar düzenlenir.

İngilizce dersinde KAHOOT, JEOPARDY OYNAYARAK, WEB2 araçları kullanarak ve drama ile yaparak yaşayarak öğretiyoruz.

Yabancı dilde dinleme ve konuşma becerilerini kullanabilmek, yabancı dili günlük hayata entegre edebilmek ve iletişimi güçlü bireyler yetiştirmek için İngilizce öğretmenlerimiz tarafından LISTENING and SPEAKING eğitimi verilmektedir.