Gökyüzü Gözlem Şenliği

Astronomiyi sevdirmek, bilimsel merak ve farkındalığın artırılması amacıyla okulumuzda 11 Kasım 2021 tarihinde Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlenmiştir.

Gökyüzü Gözlem Şenliğimizde İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu astronomlar tarafından kurulan Uzay Küresi yetkilileri, Uzman astronom ve öğretmenlerden oluşan ekibi ile öğrencilerimize ve katılımcılara hatırlanacak bir deneyim yaşattı.

TELESKOP GÖZLEMİ Yüksek kalite ve son sistem teleskoplar sayesinde uydumuz olan Ay’ı çok yakından görme ve inceleme fırsatı sunarken Jüpiter ve Satürn gezegenlerini 80 ile 200 kat yakınlaştırma elde ederek öğrencilerinizin farklı ve heyecanlı bir deneyim yaşamaları sağlandı.

PLANETARIUM – UZAY ÇADIRI sistemiyle “Perfect Little Planet” adlı filmi Güneş Sistemimizi, “Orgins of Life” adlı filmi ise, ilk yıldızın oluşumundan günümüze kadar, evrenin ve dünyanın oluşum sürecini gözlerimizin önüne serdi.

Bu etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize, personelimize, öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize teşekkür ederiz.

“Her alanda başarılı olmak için doğru adres Akdeniz Eğitim Kurumları”